Naša Priča

Puni entuzijazma da bogatstvo prirode, raznolikost turističkih ponuda kao i naše doživljaje sa kojima smo odrastali i odrastamo jos uvek podelimo sa Vama, odlučili smo se na jednu novu priču. Od maja 2021. naš Splav Friends Forever, koji se nalazi na Jezeru Perućac, može biti i Vaše utočište, polazna tačka za neke nove avanture, kulturološka otkrića, novootkriveni turizam ili samo odmor u tišini prirode. Nekako logično nametnuo nam se i naziv splava Friends Forever. Slučajnost ili ne, uverićete se i sami! Sigurni smo da ćete biti impresionirani slikama, doživljajima i da sve to nećete moći da pretočite u reči.

Bajina Bašta i njena okolina, već godinama unazad, velikom brzinom proširuju i usavršavaju svoje atraktivne turističke potencijale.

Naša lokacija se nalazi u idealnom geografskom položaju.
Sa velikim respektom prema prirodi vodi se računa o očuvanju Nacionalnog Parka Tara, jednog od najlepših prirodnih rezervata u Evropi. Uživanje na divnoj i bistroj reci Drini, u koju se svojevremeno zaljubio i Robert De Niro i svoju ćerku bas tim imenom nazvao, jezera Perućac i Zaovine, Mitrovac, idilični vidikovci, je ono sto se dugo prepricava.

Nedaleko od naše lokacije možete posetiti Manastir Raču koji datira od 13-og veka. Čuvena Račanska prepisivačka škola se i danas smatra čuvarem nacionalnog identiteta. Etno selo – Drvengrad pravljeno pod rukovodstvom Emira Kusturice, Šarganska osmica, vožnja kanjonom Drine ka Višegradu, jednom od najdubljih kanjona na svetu, a onda kao neki kontrast tom dubokom kanjonu, možete posetiti reku Vrelo, koja nosi simboličan naziv Godina (duzine 365m), i jedna je od najkraćih reka u Evropi.

Kućica na Drini, Vidikovci Banjska stena, Soklolarica i Crnjeskovo, vodopadi, splavarenje, pecanje, a možda i Drinska regata – dugačak je spisak ponude ovog kraja, a priče koje ostaju su nezaboravne.

Stilski operemljen splav može biti Vaša oaza koja Vam nudi druženje samo sa bogatstvom Vaših misli, neometani bukom, bez obaveze spremanja hrane, ako tako Vi poželite.
Doživećete preporod, stanje tela i duha za koji ste vec zaboravili da postoji i da se opet može probuditi u Vama.
Radujemo se poznanstvu sa Vama. Čekamo Vas!